Meget god laginnsats da Orkla slo Melhus

03/05/2024

F2520429 A127 4B4F AF33 AA296BAD6F97
Orkla fikk en opptur sist helg da Tiller ble slått 1-0 hjemme på Orkla Sparebank stadion. Dette var årets første seier for Orkla i Norsk Tipping-ligaen. Lørdag tok Arnstein Røen og hans mannskap turen til Gruva for å møte Melhus. De svarte og hvite fra Melhus har fått en flott start på sitt comeback i 3. divisjon. Laget stod med sju poeng etter fire kamper, og de tok seg også videre til 2. runde i NM. Melhus slo Orkla i kvalifisering til NM tidligere i år, etter en jevn og spennende kamp. Før seriestart spilte lagene 1-1 i en treningskamp. Alt lå til rette for et jevnt og tøft oppgjør i Gruva på lørdag.

1EB263A2 280F 4949 9EBC 384622794BE7
For Orkla var Sander Halvorsen ute. Samuel Vattengård stilte fra start på høyrebacken. Melhus hadde også noen spillere ute til lørdagens kamp. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du  på NFF sine
 sider.

D321866B 768F 483A A662 7791B59FD5D0
Orkla fikk en god start på lørdagens kamp i varmen i Gruva. Før ti minutter spilt hadde bortelaget kommet til to halvsjanser. Etter 17 minutter tok Orkla ledelsen. Ole Løkken satte et frispark i mål fra over 20 meter. Skuddet til Løkken gikk lavt i mål til høyre på Melhus sin keeper Hagensen.

8F7E95ED 55FE 4F59 87FF 71D8D5C52DE1
Omgangen fortsatte med Orkla som det skapende laget. Etter 30 minutter skaffet kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg straffe til Orkla. Ole Løkken satte sikkert inn sitt andre for dagen. En god første halvtime på bortebane for Orkla!

447EF43C A64F 4BD8 8F64 A98D9E11E17B

OFK lå fint defensivt, og laget var aggressive i gjenvinningspillet. Det ga noen gode overgangsmuligheter, noe som har vært litt mangelvare tidligere i år. Det stod 0-2 til pause i varmen på Melhus.

13879BE7 81F4 4AB7 A07F A1C7C582FEDF
Melhus måtte fram på banen for å snu kampen i andre omgang. Hjemmelaget fikk noen dødballer i innledningen av omgangen, men hjemmelaget strevde med å skape gode målsjanser. Etter 53 minutter får Orkla en ny straffe, etter at Kristian Blåsmo Haugbjørg satte fart på en overgang. Haugbjørg ble felt helt ute med 16-meterstreken på venstresiden. Det var en unødvendig felling, men dommer var ikke i tvil. Ole Løkken satte inn sitt tredje dødballmål i kampen!

7B431D13 0CD6 45BD A28A CF8E54ECAE47
Med tre måls ledelse handlet det om å holde eget bur reint for Orkla den siste halvtimen. Isac Wisløff og Orkla-laget hadde bra kontroll, selv om Melhus fikk spille noe mer inne på Orklas halvdel. Hjemmelaget kom til noen muligheter. Blant annet fikk Torbjørn Trøen heade fritt fra kort hold. Erik Hansen Meidal reddet mesterlig for Orkla. En solid og god bortekamp endte med 0-3 og tre velfortjente poeng for Orkla i 3. divisjon. Dette var et langt steg i riktig retning for OFK, selv om det fortsatt er mye å rette på, spesielt i det offensive spillet.

To seire på rad for Orkla i Norsk Tipping - ligaen lover godt for de kommende kampene!

Neste kamp for Orkla er søndag 12. mai klokka 15.00. Da kommer Stabæk 2 til Orkla Sparebank stadion. Møt opp du også!

C1B72027 1E35 497C 9A03 604F21CCC7D7