Orkla tok poeng mot topplag

05/05/2024

50BFCDF1 C92C 470D 8E51 1CA5C2B4AB75
Orklas kvinnelag fikk en etterlengtet opptur med seier 4-1 hjemme mot NTNUI sist torsdag. Mandag var det ny hjemmekamp. Topplaget Malvik kom på besøk, og bortelaget måtte finne seg i å være klare favoritter i vårsola på Orkla Sparebank stadion.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

42433B01 ED66 4525 AE34 83BCD605B0B6
Malvik tok tak i kampen fra start og styrte alt av spill den første halvtimen. Orkla lå godt defensivt med hele laget, og de klarte å holde Malvik unna eget mål. Lovise Ramvik Berg var på plass i midtforsvaret i et forsøk på å temme Malvik sin storscorer Linnea Myrbekk. Myrbekk måtte for øvrig forlate banen med skade.

5C4CCB5A 8C00 40FE 96B9 D8C3300867EE
Malvik presset på utover omgangen, og etter 37 minutter fikk bortelaget et korrekt idømt straffespark. Madelen Rønvik satte inn 0-1 til Malvik. Tre minutter før pause utlignet Orkla på sin første mulighet i kampen. Line Hoel Fossmo var aggressiv og utnyttet en grov feil i Malvikforsvaret. Fossmo kunne trille ballen i det åpne målet. 1-1 til pause på Orkla Sparebank stadion, etter en omgang med et disiplinert Orklalag som fulgte kampplanen godt.

52758543 D90F 4F64 9993 418EF62DC1C8

Den andre omgangen startet positivt for Orkla. Hjemmelaget fikk løftet spillet lenger opp i banen. Det var likevel Malvik som skapte den første store sjansen da det smalt i tverrliggeren bak Victoria Forren. Like etter gjorde Line Hoel Fossmo en flott prestasjon da hun dro seg fri nede på høyresiden. Inne foran mål kriget Ronja Meistad inn 2-1 til Orkla.

B57737D2 2784 4F00 BB22 28302D915DC6
Kampen var mye jevnere utover i den andre omgangen. Orkla hang bedre med spillemessig, og hjemmelaget fikk også en stor sjanse da Ida Ljøkelsøy var nære scoring ved bakre stolpe. Malvik jaktet på utligning, men de skapte ikke så mange store muligheter. Etter 85 minutter kom likevel utligningen. Bortelaget vant ballen høyt i banen, og Emma Bunes scoret. Malvik jaget på for seiersmålet, men det kom aldri. Orkla tok et sterkt poeng mot en vanskelig motstander. Kampen endte 2-2.

Neste uke blir det en ny spennende kamp for Orkla, som reiser til Levanger for å møte et hjemmelag som sårt trenger poeng i Adressaligaen 3. divisjon.