Stabæk 2 tok alle poengene på Orkla Sparebank stadion

09/05/2024

9D4E40CB EF85 4F7C A73A 59C7E3FA0D26

Søndag var det klart for ny hjemmekamp i Norsk Tipping - ligaen. Orkla fikk besøk av Stabæk 2. Orkla kom fra to strake seire i 3. divisjon. I forrige hjemmekamp kom Emil Solemsløkk Lynum inn og avgjorde en jevn og tett kamp mot Tiller. Sist helg ble det en kontrollert seier mot et svekket Melhus i Gruva. Ole Løkken bidro med tre dødballmål i vårsola på Melhus. Orkla hadde holdt nullen to kamper på rad, noe som er veldig positivt. Nå ventet en ny spennende kamp mot rekruttene til Stabæk. Stabæk 2 tok en meget sterk seier mot Rana søndag, men i forrige bortekamp ble det overtidstap mot Surnadal.

Orkla hadde noen forfall til søndagens kamp. Håkon Sanden var inne i startoppstillingen på venstre kant. Jørgen Krogstad startet på midtbanen. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

E8507052 7163 4E73 BEC8 4B8823D3BF61

Stabæk 2 tok tak i kampen i varmen på Orkla Sparebank stadion. Det hurtigspillende bortelaget skapte trøbbel for Orkla, men en meget god Erik Hansen Meidal holdt buret rent for Orkla gjennom den første omgangen. Orkla kom noe mer med midt i omgangen, og Martin Hoff Harsvik var nær scoring. Det stod 0-0 til pause, et resultat Orkla kunne være fornøyd med ut fra spill og sjanser.

8FB91D91 A330 4636 9548 9493E4B09641
Orkla kom greit i gang de første minuttene av andre omgang, men det var likevel Stabæk 2 som tok ledelsen. Bortelaget etablerte seg foran Orklas mål etter 52 minutter. Hjemmelaget hadde mange muligheter til å klarere, men ble for ubesluttsomme. Jon Haukvik Øya plasserte ballen trygt i mål.

794EDDED 8DAF 46BC B2C9 A917298A157C

Omgangen fortsatte med et Orkla-lag som kjempet hardt for å få tak i ballen. Orkla hadde store problemer i det offensive spillet. Etter 68 minutter ble det dramatisk da Andreas Victorio på unødvendig vis fikk sitt andre gule kort. Orkla fikk en halv omgang i overtall, og en gyllen mulighet til å snu kampen.

E58EB50F 0CCC 4DFF 97E9 B90300896495
Orkla klarte ikke å bruke overtallet godt nok offensivt. Mot slutten av kampen ble fysisk sterke Espen Løfshus Staveli satt inn på topp for å være en trussel i lufta. Trekket førte hjemmelaget nærmere scoring. Staveli kom til flere avslutninger på hodet, men fikk ikke scoring. På overtid avgjorde Stabæk 2 kampen på en overgang der Orkla følte seg snytt for et frispark. Før dommer Fjeldvær rakk å blåse av kampen fikk bortelaget også et straffespark. Orklas beste spiller for dagen Erik Hansen Meidal reddet straffen. Kampen endte 0-2, og poengene ble med Stabæk 2 hjem til Bærum.

Har du meldt deg inn i målklubben til Orkla menn senior? Du melder deg inn her. Takk til alle som støtter laget.

Ta turen til Orkla Sparebank stadion mandag 20. mai. Orkla møter Surnadal i Norsk Tipping-ligaen!