Byåsen var best på Orkla Sparebank stadion

05/10/2024

IMG 0424
Med fire strake tap lå Orkla under streken i Norsk Tipping - ligaen. Etter forrige helgs
tap borte mot Strømsgodset 2 så det vanskelig ut med tanke på å beholde plassen i Norsk Tipping-ligaen. Lørdag kom Byåsen til Orkla Sparebank stadion. Orkla måtte gjøre alt for å vinne kampen. Med tre poeng lørdag ville det fortsatt være godt håp om en ny sesong i 3. divisjon.

IMG 0425

Kampen fikk en verst mulig start for Orkla. I kampens første minutt fikk Jonas Bolkan Nordli løpe seg fri på høyresiden to ganger. På andre forsøk lyktes Bolkan Nordli. 0-1 til de røde fra Byåsen, som beholdt trykket i innledningen av kampen. Orkla virket nervøse, og hjemmelaget slet med å etablere eget spill. Utover i omgangen kom Orkla mer med i kampen. men det var likevel bortelaget som scoret det neste målet. Igjen var det Jonas Bolkan Nordli som satte ballen i nettet. Bolkan Nordli skjøt i stolpen, men satte returen trygt i mål. Skulle Orkla komme tilbake i kampen måtte de hindre bakrommet på egen venstreside.

IMG 0427

Det gikk 33 minutter før Orkla kom til sin første store sjanse. Emil Solemsløkk Lynum fikk heade fritt fra 5 meter, men avslutningen gikk rett på keeper.

IMG 0426

Orkla fikk til noe på høyresiden hvor en aktiv Sander Halvorsen flere ganger avanserte inn på Byåsens halvdel. Hjemmelaget fikk likevel lite ut av et potensielt overtall. I minuttene før pause var Byåsen best, og bortelaget kunne avgjort kampen ved flere anledninger. Det ble ingen flere scoringer. Et offensivt Byåsen ledet meget fortjent 0-2 på et regnvått kunstgressdekke på Orkla Sparebank stadion.

IMG 0429
Orkla måtte gå ut i andre omgang for å snu kampen, men det var Byåsen som startet best. Orkla kom seg sjelden inn på siste tredjedel, og lite tydet på at Orkla skulle score målene de trengte. Byåsen økte ledelsen til 0-3 i kampens 65. minutt, etter flere forsøk foran målet til Erik Hansen Meidal.

IMG 0431

Byåsen spilte med selvtillit, mens Orkla ble løpende etter. Bortelaget vant fortjent 0-3 og tok med seieren et stort steg mot fornyet kontrakt i divisjonen.

Neste kamp for Orkla er borte mot Trygg/Lade. Dersom Orkla skal ha videre håp om spill i Norsk Tipping-ligaen må Trygg/Lade slås på bortebane 20. oktober, og Melhus må slås på hjemmebane 27. oktober. I tillegg må både Verdal og Surnadal tape sine siste kamper.