Dramatisk avslutning ga ett viktig poeng til Orkla

08/10/2022

Herrelaget til Orkla FK står foran en spennende serieavslutning i årets 3. divisjon. Lørdag dro John Pelu og hans mannskap til Gruva for å spille bortekamp mot Melhus. Sist helg tok Orkla en veldig viktig seier hjemme mot Innstranda da laget på overtid satte inn den avgjørende scoringen i kampen. Melhus fikk fornyet tro på 3. divisjonsspill neste sesong da de slo Strindheim hjemme for to runder siden. Sist helg tok Melhus ett poeng borte mot Steinkjer. Før lørdagens kamp lå Orkla på den siste trygge plassen på tabellen, fire poeng foran Melhus under streken. Med seier til Orkla lørdag ville mye være gjort for OFK i forhold til å berge plassen. Med seier til Melhus ville Orkla kun ha ett poeng ned til nedrykksplass i Norsk Tipping - ligaen(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Kampstart i Gruva er 16.00. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

For Orkla var Henrik Tessem Blomseth tilbake på stopperplass sammen med Knut Kåre Brøndbo. Espen Grøset startet som venstreback. Vidar Røttereng var inne i startelleveren, og Kristian Blåsmo Haugbjørg startet på kanten. Sindre Tørset Valø gikk ut med skade hjemme mot Innstranda sist, men var tilbake fra start i Gruva.

Melhus Orkla 081022 01
Orkla var gode i innledningen i kampen. Bortelaget var aggressive, og skapte noen halvsjanser de første fem minuttene. Etter hvert jevnet spillet seg mer ut.

Melhus Orkla 081022 02
Melhus fikk mer grep på banespillet utover, og hjemmelaget begynte å skape muligheter foran målet til Fredrik Sivertsen Bergslid. På bildet er to Melhus-spillere helt alene på bakre stolpe etter en dødball. Ballen ender utenfor målet til Orkla.

Melhus Orkla 081022 03
Spillet bølget fram og tilbake uten de helt store sjansene til noen av lagene. Dette var utvilsomt en kamp som ingen av lagene ønsket å tape. Orkla måtte gjøre et bytte etter drøye halvtimen. Erlend Løkken ble skadet etter en takling. Midtbanespilleren ble erstattet av Tor Egil Johansen.

Melhus Orkla 081022 04
Kristian Blåsmo Haugbjørg kom til et par avslutninger rett før pause, men lyktes ikke fra skrått hold. En jevn førsteomgang ebbet ut med 0-0, et OK resultat for Orkla med tanke på tabellsituasjonen.

Melhus Orkla 081022 05
Orkla kom bra i gang også i andre omgang, men det var Melhus som tok ledelsen i kampen etter 53 minutter. Hjemmelaget vant ballen i midtbaneleddet, og satte fart mot Orkla-forsvaret. Etter en duell endte ballen hos Ole Gunnar Kallestad Øien, som kippet ballen over keeper Bergslid og i mål.

Melhus Orkla 081022 06
Orkla måtte framover på banen, men de evnet ikke å skape det helt store offensivt. I stedet var det et effektivt hjemmelag som scoret på nytt. Isak Hegerberg satte inn 2-0 etter 62 minutter, da han kom seg gjennom midt foran Orkla-målet. Hegerberg fikk til en finurlig avslutning som gikk i en bue over Fredrik Sivertsen Bergslid.

F1A82682 1952 461D 9660 69CC3A432629
Melhus så ut til å sikre tre viktige poeng, men Orkla ga aldri opp. Etter 83 minutter kom reduseringen på en flott heading av innbytter Sander Halvorsen. På overtid utliknet Orkla til 2-2! Et skudd av Ole Løkken ble reddet av keeper. På retur kom Sondre Ysland, som fra skrått hold satte ballen i mål. Det endte 2-2 i Gruva!

Tiller tok en sterk seier da de vant hele 1-5 borte mot Strindheim, og er klare for en ny sesong i Norsk Tipping - ligaen. Trygg/Lade vant 3-0 over Steinkjer hjemme på Lade. Innstranda har en tøff kamp hjemme mot Nardo søndag.

Møt opp på Orkla Sparebank stadion søndag 16. oktober klokka 14.00. Da kommer RBK 2 på besøk!