Hedret lagvenninnen og tok sin femte strake seier

11/05/2023

Orkla kvinner tok imot Nardo 2 til kamp i 4. divisjon på Orkla Sparebank stadion torsdag kveld. Orkla stod med fire strake seire før torsdagens kamp, mens Nardo også var ubeseiret med tre seire og to uavgjort. Med seier mot Nardo 2 ville OFK befeste posisjonen i toppen av årets Adressa-liga.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

9E126A9A 690F 4090 9195 AFD198A7002D
Før kampen leste Orklas nye styreleder Monica Forren opp noen ord fra OFK kvinner i forbindelse med keeper Mari Høiseth Skjølberg sin bortgang forrige uke. Så sent som i fjor ble Høiseth Skjølberg årets spiller for Orkla kvinner. Mari Høiseth Skjølberg var et forbilde for alle i klubben vår, og en bauta innenfor kvinnefotballen i Orkland. Selv med alvorlig sykdom viste hun til det siste en vilje og positivitet som var veldig imponerende.

D64B7AA8 C9B2 460C 9B67 2AE50F06117A
Nardo 2 var det klart beste laget de ti første minuttene av kampen. Orkla ble løpende imellom, og hjemmelaget fikk ikke tak i ballen. OFK var litt heldige og kom seg ut av åpningsminuttene uten baklengsmål.

7714965E A5BA 4913 A60D 81EC0DA9E48F

Etter 11 minutter kom Orkla på en av sine første visitter inne på Nardo 2 sin halvdel. Elisabeth Forren løp seg fri og ble felt rundt 16-meterstreken. Dommeren dømte straffe til hjemmelaget.

EA0D31EE AAB4 4F68 8434 BFADDFD3A891

Synnøve Mjør Wingan satte straffen i mål på flott vis. 1-0 til Orkla! Like etter scoringen ble det en ny løpsduell i Nardo 2 sine bakre rekker. Lovise Ramvik Berg var først på ballen, Ramvik Berg dro seg litt til venstre før hun løftet ballen i en fin bue over bortelagets keeper. Det stod 2-0 til er meget effektivt hjemmelag. Utover i omgangen var det ganske jevnspilt, uten mange store sjanser. Orkla gikk til pause på stillingen 2-0.

18FCEACA 5EC2 4506 BBE4 C7337BF2FE51

Orkla kunne fått en pangstart på den andre omgangen da Mari Lian ble spilt gjennom i omgangens første minutt. Lian prøvde å runde keeper, men kom for skrått til å få avsluttet. Like etter var Nardo 2 farlig frampå, men en trygg Linda Anderson Stenvik i Orklamålet hadde kontroll. Nardo 2 tok et grep om banespillet utover omgangen, mens Orkla var farlige på overganger. Hjemmelaget unngikk baklengsmål i en vanskelig periode av kampen. Blant annet headet Nardo 2 i tverrliggeren etter corner.

B2BCC2EF 9E7B 46C0 96E1 9E5E9811BBB4
Omgangen fortsatte med spillemessig trykk fra bortelaget. Orkla fikk riktignok noe bedre kontroll på det defensive, og det var lenger mellom sjansene til Nardo 2. På overtid reduserte Nardo 2, etter et flott langskudd av Sara Norvik. Det var det siste som skjedde i kampen. Orkla kvinner kjempet seg til årets femte strake seier. Dette var nok en lagseier for kvinnelaget til Orkla. Etter spill og sjanser kunne Nardo 2 fått med seg noe fra kampen, men Orkla viste rutine og vinnervilje som ga laget tre nye poeng.

Neste kamp for Orkla er borte mot Strindheim 2 søndag 21. mai.