Nær poeng mot Vestbyen

15/08/2022

Orkla kvinner innledet høsten med en vanskelig bortekamp på nye Hammersborg kunstgress i Trondheim mot Vestbyen. Før kampen lå Vestbyen på øvre halvdel av tabellen med 18 poeng. Orkla lå på 11. plass med sine 9 poeng. OFK møter flere av de sterkeste lagene tidlig i høstsesongen. Et godt resultat mot Vestbyen ville føre Orkla foran Gimse på tabellen, og opp på samme poengsum som NTNUI. Det er med andre ord jevnt også for kvinnelaget til Orkla Fotballklubb.

Vestbyen Orkla kvinner 02
Orkla fikk en god start på kampen. Allerede etter 5 minutter scoret J17-spiller Ronja Meistad, i sin første offisielle kamp for OFK senior etter overgangen fra Skaun. Vestbyen snudde kampen i løpet av den første halvtimen. Stillingen til pause var 2-1 til Vestbyen.

Vestbyen Orkla kvinner 01
Orkla brukte pausepraten godt. Etter timen spilt på Hammersborg satte toppscorer Lovise Ramvik Berg inn utligningen for Orkla. Orkla skapte mange sjanser i kampen, og viste mye positivt i det offensive spillet. Mot slutten av kampen så det ut til at Orkla skulle ta et sterkt bortepoeng. Den tidligere KIL/Hemne - spilleren Alvilde Ulfsnes ville det imidlertid annerledes. I kampens 88. minutt scoret hun for hjemmelaget. Vestbyen vant kampen 3-2.

Det som kunne blitt en fin start på høsten endte med knepent tap for Orklas kvinnelag. Likevel var det en bra prestasjon av laget. Nå skal det trenes godt fram mot de kommende kampene. Det skapes veldig mye framover på banen, mens det slippes inn for mye mål. Nøkkelen ligger i å begrense antall baklengsmål. Da vil poengene komme utover høsten. Fullstendig kampfakta fra Vestbyen-Orkla ser du her.

Neste uke venter en ny tøff utfordring. Tirsdag 23. august klokka 20.00 kommer Tiller 2 til Orkla Sparebank stadion.