Ledet 0-2 i Drammen før Godset 2 snudde kampen

27/09/2024

IMG 0389
Etter en god periode tidligere i høst har det buttet i mot for Orklas herrelag i Norsk Tipping-ligaen. En uheldig utvisning gjorde bortekampen mot LSK 2 vanskelig. En overtidsscoring av Mosjøen ga null poeng i kampen Orkla skulle vinne. Sist helg bie det et klart tap på naturgresset i Surnadal. Med fire kamper igjen trenger OFK poeng for å berge plassen i Norsk Tipping-ligaen(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Lørdag var det kamp borte mot Strømsgodset 2 på Marienlyst. Etter suspensjoner i forrige kamp hadde Orkla flere spillere tilbake i troppen. Sander Halvorsen og Espen Grøset var tilbake i forsvaret. Ole Løkken var også inne i startoppstillingen. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8448638

IMG 0390
Strømsgodset 2 var klart best i innledningen av kampen. Orkla lå godt inne på egen halvdel og forsvarte seg. Strømsgodsets rekrutter kom til noen småsjanser foran målet til Erik Hansen Meidal. Hjemmelaget fikk også en scoring annulert for offside. Orkla måtte utnytte de overgangene som kom, og det gjorde de også. Etter 23 minutter dro Ole Løkken seg ned på venstresiden. Innlegget langs bakken havnet på foten til Henning Føll Pedersen, som mot spillets gang satte inn 0–1 til Orkla. Føll Pedersen måtte forlate banen få minutter senere. Inn kom Pål Fredrik Simonsen.
Etter 32 minutter økte et effektivt Orkla til 0-2. Ole Løkken ble dratt ned inne i feltet. Emil Solemsløkk Lynum var sikker fra 11-meteren. En resultatmessig flott første halvtime av Orkla, og med to måls ledelse ville bortelaget også få flere overgangsmuligheter utover kampen.

IMG 0391
Med laget lavt plassert i banen måtte Orkla være gode i presspillet sitt, og de måtte ha små avstander i laget. Det klarte Orkla på mesterlig vis i den første omgangen. Orkla lyktes med overgangsspillet, og bortelaget var nær ny scoring da Ole Løkken skjøt ballen i stolpen etter 43 minutter. Det stod 0-2 på Marienlyst ved pause.

IMG 0394

Orkla gikk ut i andre omgang med mål om å unngå baklengs i innledningen. Det gikk ikke, for Strømsgodset 2 fikk sin redusering allerede etter 54 minutter. Etter 63 minutter kom utligningen, da hjemmelaget kom fire mot en på en overgang. Etter 76 minutter var kampen snudd. Strømsgodset 2 tok ledelsen 3-2. Like etter ble det 4-2. Et spillende Godset-lag styrte kampen, og ledelsen var fortjent. Kampen endte 4-2 på Marienlyst i Drammen.

Verdal møter Trygg/Lade borte i denne serierunden, mens Surnadal spiller borte mot RBK 2 på mandag. Byåsen spiller hjemme mot Stabæk 2 søndag. Skal Orkla ha reelle sjanser for å berge plassen i 3. divisjon bør minst to av disse lagene tape poeng.