Lynumscoring sikret sterkt bortepoeng

20/08/2022

Orkla FK reiste lørdag til Steinkjer for å spille bortekamp i Norsk Tipping-ligaen. Det var på flere måter et revansjesugent Orkla-lag som stilte til kampen. Vårens kamp mot Steinkjer på Orkla Sparebank stadion var en av de svakeste prestasjonene OFK har hatt denne sesongen. Den kampen endte 0-1. Sist helg spilte Orkla en bra kamp hjemme mot Strindheim, men på bittert vis endte kampen med 3-3 og poengdeling. Steinkjer har overrasket denne sesongen, og plassert seg på øvre halvdel av tabellen, mye på grunn av mange 3-poengere og ingen uavgjorte kamper. Orkla trengte poeng i kampen på Guldbergaunet for å komme seg opp på trygg plass i divisjonen(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Steinkjer OFK 2022 02
Orkla har vært gode offensivt i mange kamper denne sesongen, og scoret mange mål. Defensivt har det vært større problemer, og laget har ofte sluppet inn to mål eller mer. Det har vært mange endringer i forsvaret og på de to defensive midtbanespillerne. Henrik Tessem Blomseth har vært solid på stopperplassen gjennom store deler av sesongen, og han var viktig også i kampen mot Steinkjer. Kampen på Guldbergaunet lørdag bød på sjanser til begge lag i den første omgangen, men med mål bare til Orkla. Tor Egil Johansen kom alene med Steinkjer sin keeper etter knappe halvtimen. Johansen sitt skudd ble reddet, men i returrommet ventet toppscorer Emil Solemsløkk Lynum. Lynum har for alvor funnet scoringsformen. Han la ballen til rette på høyrefoten, og skjøt ballen ned i hjørnet til høyre for Steinkjer sin keeper. Orkla gikk til pause med ledelse 0-1, selv om Steinkjer også kunne hatt scoringer i omgangen.

Steinkjer OFK 2022
Den andre omgangen startet med et offensivt hjemmelag. Etter 50 minutter utligner Steinkjer på straffespark etter en felling inne i 16-meteren til Orkla. Etter utligningen kunne man forvente at Steinkjer skulle dominere spillet gjennom omgangen i jakten på sesongens 9. seier. Det skjedde ikke. Orkla hang bra med, og Steinkjer klarte aldri å skape det helt store på hjemmebane, selv om de hadde flest muligheter. Kampen ebbet ut med 1-1, etter en andre omgang der et hardt kjempende Orkla-lag på ny måtte tåle en del gule kort i kampen for et viktig poeng. Orkla har god grunn til å være fornøyd med den defensive strukturen i denne kampen. Det ble ikke så mange sjanser skapt, men det ble et kjærkomment poeng på bortebane.

Bortepoenget førte Orkla over nedrykksplass i Norsk Tipping-ligaen. Kolstad og Byåsen gjorde jobben mot Melhus og Trygg/Lade. Den spennende høsten fortsetter! Orkla har igjen alle lagene på nedre halvdel av tabellen.

Neste helg flyr Orkla til Bodø for å spille kamp mot Bodø-Glimt 2 på Aspmyra. Kampen spilles søndag 28. august klokka 16.00.