Neste sesong starter allerede nå for Orkla

20/10/2024

IMG 0522
Orklas herrelag har hatt en tøff sesong i Norsk Tipping-ligaen. Etter en god periode tidlig i høst har det meste gått feil vei for OFK. Orkla har i det siste hatt flere kamper mot lag på nedre halvdel av tabellen uten å få poeng. Før søndagens tøffe bortekamp på Lade mot Trygg/Lade lå Orkla på nedrykksplass i 3. divisjon. Forutsetningene før kampen var klare. Orkla måtte vinne, og de andre lagene i bunnen av Norsk Tipping-ligaen måtte tape(Bilde: Skjermdump Direktesport).

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

IMG 0521

Trygg/Lade tok ledelsen etter ni mutter da Halvor Skaro var først på er innlegg fra venstre. Etter 25 minutter økte hjemmelaget til 2-0. En svak klarering av Orkla endte opp hos Julian Moen Rygh, som plasserte ballen lavt i hjørnet. Etter 40 minutter ble det 3-0. Gustav Juliebø scoret for Trygg/Lade. Et frustrert Orkla-lag spilte uten selvtillit, og hjemmelaget hadde full kontroll. Emil Eker Haugen fikk rødt kort i forbindelse med den tredje scoringen. Kampen var i praksis avgjort. Like før pause ble det 4-0 på straffe. Mathias Flotve scoret. Trygg/Lade var best i alt på kunstgresset på Ladesletta. Kampen endte 6-1. Håkon Sanden scoret for Orkla i sluttminuttene.

Neste sesong starter allerede nå for Orkla. Lag, trenerteam, støtteapparat og organisasjon må gjøre sitt beste for at Orkla skal komme styrket ut av nedrykket. Et klart mål må være å kjempe helt i toppen av neste års 4. divisjon. Mye ligger til rette for at herrelaget kan snu nedrykket til noe positivt. Jobben starter nå!

Selv om nedrykk er klart er det fortsatt en kamp igjen. Orkla spiller hjemme mot Melhus søndag 27. oktober.

PS! Orkla 2 har hatt en positiv sesong i 5. divisjon. Rekruttlaget endte helt oppe på 4. plass i divisjonen. Søndag ettermiddag stilte OFK en god tropp hjemme mot Orkanger.