02/06/2015
Orkla var godt representert på "Klubb BDO Kampdag 2" på Steinkjer sist helg. På bildet ser vi jentene, fra venstre: Elisabeth Forren, Karoline Staven Gjessing, Tina Snildal og Emilie Berg Bjerkan. Guttene var representert med Eirik Johansen Forbord og Josue Niyomugabo - og en av jentene og en av guttene er nå tatt ut til neste kretstiltak!
Klubb BDO er et av tiltakene fotballkretsen gjennomfører som en del av spillerutviklingsmodellen i Trøndelag. Inngangen var "Klubb BDO" som startet før jul i fjor, der det ble gjennomført flere lokale spillerutviklingstiltak, samt en kampdag 1, før gruppene ble redusert inn mot kampdag 2 på Steinkjer. En viktig del av Klubb BDO er også trenerutviklingsdelen som foregår ved at noen av klubbtrenerne følger spillerne gjennom tiltaksrekka fra de lokale samlingene, via kampdag 1 og til kampdag 2. Flere Orklatrenere har vært engasjert her og på Steinkjer var både Terje Forren, Per Ove Bjerkan og Ola Dahl Johansen med som trenere.
Totalt var 130 jenter og 130 gutter samlet på Steinkjer i helga. Sammen med spillerne var også 50 klubbtrenere på jentesiden og 50 på guttesiden til stede for å følge spillerne gjennom kampene på Guldbergaunet Stadion. Nå er det gjort et uttak til neste tiltak, som er benevnt som Team BDO U14 (gutter og jenter født i 2002). Og her er både Elisabeth Forren og Josue Niyomugabo med videre blant 23 jenter og 23 gutter som er tatt ut til videre tiltak!
Trondheims-Ørn sin U20-trener Mads Pettersen skal ha ansvaret for Team BDO U14 Jenter, mens Øivind Husby (på bildet sammen med Josue og Eirik), skal ha ansvaret for Team BDO U14 Gutter. Vi gratulerer Elisabeth og Josue og ønsker lykke til! Klikk her for mer informasjon om Team BDO U14 Jenter og her for mer informasjon om Team BDO U14 Gutter!
PS! Les også Christer Basma (TFK Trenerutvikler) sitt budskap rundt uttakene:
"Det er et maratonløp og bli god fotballspiller, det avgjøres ikke etter de første 2 kilometerne. Det er der vi står nå. Det finnes sikkert spillere i vår krets som dere mener burde vært blant spillerne som er tatt ut denne gangen. Hva gjør vi med det? Hvordan takler vi det? Hvordan ønsker vi at spillerne skal takle det? Er vi resultatorientert eller utviklingsorienter? Hvem sutrer? Hvem blir forbannet og trener enda mer? Hvem har karakter allerede nå, eller er villig til å jobbe med det?
Vi som voksenpersoner og trenere står i slike prosesser hele tiden. Vi er nå oppdragere og må reflektere over hvordan vi lærer bort og overføre gode handlinger og vaner til ungdommen. Jeg er evig takknemlig for alle oppdragerne jeg hadde rundt meg i min ungdomstid som fotballspiller. Der var det ikke rom for sutring og skylde på andre. Det var å være tilstede, ta til seg læring og legge ned utrolig mange timer på treningsbanen. Vi og jeg er oppdragerne NÅ.
TRENERFILOSOFI: Jeg skal lage samfunnsnyttige og samfunnsengasjerte mennesker, det er ikke en motsetning til det og lage gode fotballspillere. Tvert imot, en grunntanke om felleskap og felles bidrag er avgjørende for å bli best og fungere optimalt i et lag. Sitat fra Nils A. Eggen min mentor og læremester. Det å vite at vi ikke vet hvem som blir best tilslutt er en kompetanse og noe vi skal være ydmyke på. Men vi vet mye om veien dit og det skal vi være flinke til å formidle til ungdommen, så får de velge selv om de er villig til å gjøre jobben.
Vel så viktig er aktiviteten spillerne som ikke ble tatt ut, skal gjennom i EGEN klubb. Dette er uansett hvordan vi snur og vender på det, den viktigste utviklingsarenaen for våre unge spillere. Det er derfor veldig gledelig å se at både Orkla, Orkdal og flere andre lokale klubber tar trenerskolering på alvor! Dyktige trenere gir også god spillerutvikling - både for å beholde flere spillere enda lenger, samt for å gi noen av disse muligheten til å teste ut mulighetene for å bli best mulig!"