Orkla ble nummer 9 i Adressa-ligaen

20/10/2024

IMG 0509
Orklas kvinnelag avsluttet sesongen søndag med hjemmekamp mot tabellnabo Melhus/Gimse. Etter seire mot lag som Tiller 2, Levanger og Nardo på hjemmebane i høst, jaktet Orkla tre nye poeng i sesongavslutningen.

Vilma Ven Hansen fikk for første gang prøve seg fra start som anker på midtbanen. Mari Ustad startet i en noe uvant posisjon på topp, mens storscorer Line Hoel Fossmo åpnet kampen på høyrekanten.  Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider

Etter en litt rotete innledning på kampen tok Orkla ledelsen da det var spilt 10 minutter på Orkla Sparebank stadion. En corner fra Mari Lian endte opp foran målet til Melhus/Gimse. Line Hoel Fossmo gjorde som så ofte tidligere i sesongen. Hun satte ballen i mål med høyrefoten. 1-0 til Orkla! Like etter scoringen kom Melhus/Gimse til en god mulighet på høyresiden, men Victoria Forren i Orklamålet hadde kontroll.

IMG 0511

Orkla var aktive på høyrekanten, hvor Julie Skaugen Runhaug på høyrebacken ofte kom seg oppover i banen. Etter 21 minutter var det likevel bortelaget som skulle lykkes. Pia Elise Størseth Olafsen utlignet på et flott frispark. Skuddet fra Olafsen gikk helt opp i hjørnet til høyre for Victoria Forren. Lagene var like langt.

IMG 0513

Etter utligningen var det bortelaget som tok et spillemessig initiativ i kampen. Orkla fikk ikke stor nok fart på ballen i eget spill, og bevegelsene satt ikke som de skulle.

IMG 0514

Melhus/Gimse utfordret på begge sidene, og de røde var nærmest scoring. I minuttene før pause fikk Orkla laget noe høyere i banen, uten at det skikkelig farlig foran målet til bortelaget. Uavgjort ved halvtid på Orkla Sparebank stadion.

IMG 0515

Orkla kunne fått en pangstart på den andre omgangen da innbytter Elise Groven kom gjennom på venstresiden. Skuddet fra Groven gikk utenfor. I stedet gikk Melhus/Gimse rett i angrep og scoret. Sara Minde vant en duell foran Orklamålet, og ballen trillet rolig inn i hjørnet. Skulle Orkla komme tilbake i kampen måtte de vinne flere dueller over hele banen.

IMG 0516

Etter 63 minutter utlignet Orkla litt mot spillets gang. Line Hoel Fossmo kom på løp mot bortelagets keeper, som kom langt ut. Returen havnet hos Ida Fossvoll Røen, som satte inn 2-2 i det åpne målet.

IMG 0517

Etter scoringen til Fossvoll Røen kom Orkla mer med i spillet igjen. Her er innbytter Margareth Selsås-Sætre nær avslutning på høyresiden.

IMG 0520

Melhus/Gimse var nærmest seieren kampen sett under ett, men det endte 2-2 på Orkla Sparebank stadion. Orkla kunne også tatt seieren i sluttminuttene, men headingen fra Margareth Selsås-Sætre gikk utenfor.

IMG 0519

Orkla endte på 9. plass i Adressa-ligaen 3. divisjon. Allerede nå starter jobben med forberedelsene til neste sesong. Med en stor og bred tropp blir det spennende å følge kvinnelagene til Orkla Fotballklubb. Orkla har nå en god blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot i kvinnelaget sitt. Dersom laget tar ytterligere steg skal det være mulig å nærme seg flere av de solide Trondheimslagene i divisjonen.