Orkla fra 0-3 til 4-3 mot Bodø-Glimt 2!

29/05/2022

Orkla FK møtte Bodø-Glimt 2 til kamp i Norsk Tipping - ligaen søndag ettermiddag. Orkla trengte poeng  etter OK prestasjoner, men lite poeng i de siste kampene. Bodø-Glimt 2 har prestert som mange av andrelagene gjør nedover i seriesystemet. De har vunnet flere kamper etter godt spill, men også tapt stort i flere bortekamper. Orkla trengte sårt tre poeng i søndagens kamp, for å kunne se oppover på tabellen og få kontakt med flere av lagene som ligger over nedrykksstreken.

For Orkla var det kjærkomment å ha flere spillere tilbake etter skader og sykdom. Knut Kåre Brøndbo var tilbake i midtforsvaret, og Ole Løkken spilte fra start igjen. I tillegg var Håkon Sanden tilbake på benken for OFK(Bilder: Skjermdump Direktesport).

F556A081 7F96 4828 876A AB1F10609239

Orkla har brukt å komme godt i gang med flere av sine kamper denne sesongen. Slik ble det ikke mot Bodø-Glimt 2. Nordlendingene tok tak i kampen fra start. Glimt-rekruttene viste god teknikk på små flater, og de hadde et lite spillemessig overtak den første halvtimen. Orkla skapte noen små farligheter på dødball, men de slet med det etablerte angrepsspillet.

4373E69C DBCB 472E 80EC DCB1C1304DD5

Bodø-Glimt 2 tok ledelsen på et frispark nede ved cornerflagget. Det harde frisparket gikk rett i mål i en fin bue over Orklas keeper Fredrik Sivertsen Bergslid. Få minutter senere gikk bortelaget opp i 0-2. De tråklet seg gjennom i midten med fint småspill og fikk satt ballen i mål. 0-2 var pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion.

EB8F9C32 98F3 409C B6BC 592454078548
Bodø-Glimt 2 beholdt initiativet i innledningen av den andre omgangen. Etter 50 minutter økte de ledelsen til 0-3, etter passivt forsvarsspill av Orkla. Kampen virket avgjort.

5DBC8528 B640 4584 9E48 DAE2D292FF0C

Orkla fikk nytt håp om poeng etter timen spilt på Orkla Sparebank stadion. Hjemmelaget skapte to store sjanser på headinger før reduseringen kom. Midtstopper Henrik Tessem Blomseth kranglet en corner i mål.

E476CD3B 5B69 4823 9DBF 97F56529A353

Noen minutter senere kom en ny redusering. Ole Løkken spilte en fin pasning til Sondre Ysland, som satte inn 2-3 alene med Bodø-Glimt 2 sin keeper. Det var ny spenning i kampen! Etter reduseringen bølget spillet fram og tilbake. Bortelaget var også farlige ved noen anledninger. Etter 75 minutter fikk Orkla en ny corner. Henrik Tessem Blomseth steg til værs og satte inn utligningen! Blomseth ble skadet i situasjonen som førte til scoringen, og tomålsscoreren måtte forlate banen.

21DDD71A F6E8 495D 8E33 15FF9266D915

Orkla jaktet på seier og tre utrolig viktige poeng. Fem minutter før slutt var kampen snudd! Emil Solemsløkk Lynum fikK ballen ved 16-meteren. Den rutinerte målscoreren satte ballen ned i det høyre hjørnet for bortelagets keeper. 4-3 til Orkla og tre viktige poeng!

Full oversikt over Orkla kamper og tabellen ser du her.

Slik stilte Orkla FK i kampen mot Bodø-Glimt 2.