Orkla hedret Nils Arne - og tok årets første seier!

23/04/2022

Orkla Fotballklubb spilte sin første kamp for sesongen på Orkla Sparebank stadion lørdag. Kampen var den tredje runden i Norsk Tipping - ligaen avdeling 5. Motstander var nyopprykkede Trygg/Lade. Begge lagene stod uten poeng etter de to første rundene av årets sesong(Bilder: Skjermdump Direktesport). Lørdagens kamp ble aldri spennende. Orkla dominerte fra start, og hjemmelaget avgjorde i realiteten kampen i løpet av det første kvarteret.

Foran kampen var det en markering på Orkla Sparebank stadion. Dette var første hjemmekamp for Orkla siden Nils Arne Eggens bortgang i januar. Kjetil Kroksæter sa noen fine ord om trenerlegenden fra Fannrem.

Kristian Blåsmo Haugbjørg var ute av Orkla-laget siden kampen mot RBK 2 sist tirsdag. Sander Halvorsen tok plassen på høyrebacken.

Orkla Trygg Lade 230422 01
Orkla tok tak i kampen fra start. Hjemmelaget var aggressive i presset og fikk et spillemessig overtak. Trygg/Lade kom ut i en 3-5-2 formasjon, mens Orkla stilte i sin vanlige 4-2-3-1.

Orkla Trygg Lade 230422 02
Orkla tok ledelsen på den første sjansen i kampen. Ole Løkken fikk ballen inne på bortelagets halvdel. Han tråklet seg fram mot 16-meteren, og var presset av mange Trygg/Lade-spillere. Løkken klarte på fantastisk vis å spille en kort gjennombruddspasning til høyrekant Sondre Ysland. Ysland satte ballen trygt å hjørnet.

Orkla Trygg Lade 230422 03
Orkla fortsatte trykket mot målet til Trygg/Lade. Etter 13 minutter økte OFK til 2-0. Sondre Ysland spilte vegg med spiss Pål Fredrik Simonsen. Den hurtige høyrekanten løp seg fri og satte inn sitt andre for dagen.

Orkla Trygg Lade 230422 04
Orkla ga seg ikke med det. Ole Løkken skaffet et frispark i god posisjon etter 15 minutter. Løkken sendte ballen i bue over hjemmelagets keeper og inn i det nærmeste hjørnet. 3-0 til hjemmelaget på Orkla Sparebank stadion! Etter den tredje scoringen roet spillet seg noe ned, selv om Orkla fortsatte det aggressive presspillet over hele banen. Trygg/Lade fikk aldri i gang eget spill, og det var sjelden farlig foran målet til Orkla-keeper Fredrik Sivertsen Bergslid. En meget god førsteomgang for Orkla ender 3-0.

Orkla Trygg Lade 230422 05
Den andre omgangen startet på best mulig vis for Orkla FK. Midtstopper Henrik Tessem Blomseth scoret på en dødball etter få minutter. Kampen var i realiteten avgjort. Etter 66 minutter økte Ole Løkken til 5-0 med et skudd i nettaket fra skrått hold på høyresiden. Trygg/Lade scoret like etter. Et innlegg fra venstresiden ble utnyttet av Eirik Skomakerstuen Åsen, som satte inn reduseringen. Kampen fortsatte med et Orkla-lag som hadde god kontroll, selv om det spillemessig jevnet seg noe ut.
Orkla FK vant 5-1 mot Trygg/Lade.

En meget god kamp av Orkla FK menn senior ga seier og tre poeng! Dette gir selvtillit foran de kommende kampene!

Slik stilte Orkla FK i hjemmekampen mot Trygg/Lade

Fredrik Sivertsen Bergslid
Sander Halvorsen - Henrik Tessem Blomseth - Knut Kåre Brøndbo - Espen Grøset
Sondre Ysland - Jørgen Krogstad - Ole Løkken - Vidar Røttereng - Håkon Sanden
Pål Fredrik Simonsen

Reserver: Even Rønningsbakk, Tobias Forbord Bergsrønning, Lars Dybdahl, Eirik Johansen Forbord, Emil Eker Haugen, Tor Egil Johansen

Neste kamp for Orkla er hjemme mot Junkeren på Orkla Sparebank stadion søndag 1. mai klokka 17.00. Møt opp og støtt gutta fram til ny seier i Norsk Tipping - ligaen!

Full oversikt over Orkla kamper ser du her.