Orkla ligger godt an på tabellen før serieavslutningen

14/10/2024

IMG 0472

Orklas kvinnelag tok en god og viktig seier hjemme mot Nardo i forrige serierunde. Mandag kveld tok OFK turen til Lade for å møte NTNUI. Med seier i Trondheim ville Orkla ta et langt steg mot fornyet kontrakt i Adressa-ligaen 3. divisjon for kvinner. Vårens oppgjør mellom lagene endte 4-1 til Orkla.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider

IMG 0473
Orkla tapte 2-1 mot NTNUI på Lade. Julie Skaugen Runhaug scoret på straffe for Orkla i første omgang. Et stort press fra OFK gjennom hele andre omgang førte ikke til scoring. To annullerte mål og flere ubesluttsomme avslutninger ødela for et ineffektivt bortelag. I stedet klarte NTNUI å avgjøre kampen. Orkla burde ut fra spill og sjanser tatt poeng, men slik ble det ikke denne gangen. En takk kan riktignok sendes i retning Levanger, som slo Melhus/Gimse senere mandag kveld. Det betyr at Orkla har tre poeng mer enn Melhus/Gimse og elleve mål bedre målforskjell.

I utgangspunktet rykker to lag ned til 4.divisjon, men det kan bli tre lag. Dette avhenger av hvordan det går med midtnorske lag i 2. divisjon. Tiller og RBK 2 er sikret plass i neste års 2. divisjon. Steinkjer endte på nedrykksplass, men berger plassen likevel på grunn av klubber som slås sammen på 1. divisjonsnivå. Tynset skal spille kvalifisering og kan fortsatt klare opprykk.

Med plass til Steinkjer i 2. divisjon vil både Orkla og Melhus/Gimse være sikret plass i Adressa-ligaen.

Orklas siste kamp denne sesongen spilles søndag 20. oktober. Da kommer tabellnabo Melhus/Gimse til Orkla Sparebank stadion. Sett på vekkerklokke, og møt opp på tribunen. Kampstart er så tidlig som 11.00!