Orkla nær sensasjonelt comeback mot Steinkjer

15/04/2023

Steinkjer OFK 2023 01

Orklas herrelag i Norsk Tipping-ligaen fikk en tøff start på årets sesong da et sterkt Kristiansund 2 kom til Orkland og Idrettsparken sist tirsdag. Et ungt og nytt OFK tapte fortjent 0-5 mot rekruttene til OBOS-laget fra Nordmøre. Lørdag reiste Orkla til Steinkjer for å kjempe om tre nye poeng i 3. divisjon. Steinkjer kom fra tap borte mot Verdal i første runde. Orkla og Steinkjer er begge lag som er tippet å komme litt ned på tabellen i Norsk Tipping - ligaen denne sesongen. De innbyrdes oppgjørene mellom lagene er derfor viktige når status skal gjøres opp mot slutten av sesongen. Orkla spilte en bra bortekamp mot Steinkjer i 2022, da Emil Solemsløkk Lynum sikret 1-1 og ett poeng(Bilder: Skjermdump Direktesport).

For Orkla var Sindre Tørset Valø og Emil Eker Haugen tilbake i midtforsvaret, etter karantene og sykdom i 1. serierunde. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

Steinkjer OFK 2023 02
Det ble en jevn åpning på lørdagens kamp. De første ti minuttene hadde Orkla god kontroll bakover, men de klarte ikke å skape noe offensivt. Etter 11 minutter tok Steinkjer ledelsen på frispark. Sindre Sakshaug satte ballen i mål på et lavt skudd i lengste hjørnet. Orklakeeper Erik Hansen Meidal stod en veldig god kamp sist mot KBK 2, men i denne situasjonen ble han tatt på feil fot, og keeperen rakk seg ikke bort i hjørnet. Få minutter senere økte hjemmelaget til 2-0. En frispilling på høyresiden endte med innlegg foran mål. Ingen Orklaspillere fulgte Peder Bjørk, som på enkelt vis kunne sette ballen i mål. Orkla hang bra med spillemessig utover omgangen, men bortelaget kom ikke til skudd på mål. Etter knappe halvtimen var Steinkjer veldig nære ny scoring. Et stangskudd og en dårlig utført retur hindret 3-0 for hjemmelaget.

Steinkjer OFK 2023 03

Det tok imidlertid ikke mange minuttene før en ny ball gikk inn bak Orklakeeper Meidal. Et innlegg fra Steinkjer ble stusset videre inn i feltet av en Orklaforsvarer. På bakre stolpe kunne Sivert Grøtan Kvistad bredside inn 3-0. Rett før pause ble vondt til verre da Sindre Sakshaug utnyttet en overgang på best mulig vis. Et ballmist i Orklas oppbyggende spill ga Steinkjer et gunstig brudd. Sakshaug dro seg fri inne i 16-meteren og scoret en fint mål. 4-0 til hjemmelaget var pauseresultatet på Guldbergaunet. Orkla ble brutalt straffet for enkle feil, mens hjemmelaget hadde ekstrem uttelling på sine muligheter. Orkla hadde bare en avslutning mot mål i den første omgangen. Henning Føll Pedersen kom til et volleyskudd på bakre stolpe, men avslutningen gikk høyt opp på tribunen.

Orkla gjorde tre bytter i pausen. Matias Tørset Bjørnbeth, Victor Wisløff og Emil Solemsløkk Lynum kom inne for bortelaget. OFK fikk en best mulig start på den andre omgangen. Steinkjer skulle spille seg ut fra keeper. Ballen ble spilt ut mot venstre. Der kom Sondre Ysland og snappet ballen. Ysland spilte inn til innbytter Emil Solemsløkk Lynum, som scoret etter knappe to minutter på banen. Den rutinerte spissen var som mange ganger før på rett sted til rett tid. Scoringen ga Orkla et lite håp om å få noe ut av kampen i Steinkjer.

Steinkjer OFK 2023 04
Orkla fikk løftet laget sitt høyere i banen i den andre omgangen. Etter 68 minutter kom det en ny redusering! Venstreback Espen Grøset fikk ballen på venstresiden. Grøset tråklet seg forbi to Steinkjerspillere, og fra rundt 16 meter scoret han i nærmeste hjørne. Et flott mål av Orklas venstreback! Etter 74 minutter ble det nytt liv i kampen. Den aktive høyrebacken Kristian Blåsmo Haugbjørg førte ballen framover på høyresiden. Ballen endte til slutt hos Sondre Ysland, som slo et flatt innlegg inn foran målet til Steinkjer. Der var Emil Solemsløkk Lynum, og Lynum bredsidet ballen i mål. 4-3 på Guldbergaunet!

Orkla kjørte på for å få utligning det siste kvarteret, men bortelaget klarte ikke å skape de store sjansene. Steinkjer vant kampen 4-3. En veldig svak førsteomgang ødela for Orkla, som kunne og burde ha tatt poeng mot dette Steinkjerlaget. Det er positivt å ta med seg moralen som er i laget. Et håpløst utgangspunkt til pause ble nesten snudd til poeng i lørdagens kamp.

Neste kamp for Orkla er mot Mosjøen, et av de andre lagene som Orkla ser ut til å kjempe jevnt med denne sesongen. Kampen spilles på Orkla Sparebank stadion lørdag 22. april. Kampstart er satt så tidlig som 10.30 på formiddagen. Mosjøen er for øvrig klubben til tvillingene Marcus og Martinus. Hvem vet; kanskje må Orkla kjempe mot to dråper vann på lørdag:) Ta turen til Orkla Sparebank stadion, og støtt OFK herrer fram til vårens tre første poeng i Norsk Tipping - ligaen!