Orkla tapte mot Surnadal på Orkla Sparebank stadion

18/05/2024

3307BDB7 774E 464F 8996 33C98E6F13F3

Mandag spilte Orkla en viktig hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen da Surnadal kom på besøk til Orkla Sparebank stadion. Orkla lå på 9. plass i 3. divisjon med sju poeng, mens Surnadal var på 12. plass med sine fire poeng. Med seier mandag ville Orkla få en god luke til surnadalingene, men med seier til gjestene vil lagene være like langt i Norsk Tipping - ligaen. Orkla kom til kampen etter en svak prestasjon mot Stabæk 2, mens Surnadal bygde selvtillit forrige helg med 1-1 hjemme mot topplaget Nardo.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

36EA3918 56CD 4C88 BE5D 39449500E53C
Det ble en innholdsrik start i sola på Orkla Sparebank stadion. Innen det var gått tre minutter hadde begge lagene hatt en stor målsjanse. Erik Hansen Meidal reddet da bortelaget plutselig fikk heit fritt spillerom foran Orklamålet, mens Emil Eker Haugen fikk en god mulighet på bakstoppen etter en dødball. Orkla hadde et lite initiativ utover omgangen, men hjemmelaget kom ikke til mange muligheter gjennom eget spill. Det ble noen sjanser på dødball. Ole Løkken hadde blant annet et godt forsøk på frispark. Bortelaget Surnadal var hurtige på overganger, og etter halvtimen scoret Viljar Fiske Kvande for bortelaget. Vondt ble til verre da Vegard Gjul økte til 0-2 like før pause.

66AD7620 6F65 4895 9A91 8EE6FBF6FA61

Orkla kom godt ut de første minuttene i den andre omgangen. Hjemmelaget kom til noen skudd, men avslutningene traff ikke innenfor stengene. Etter 63 minutter var det likevel bortelaget som skulle få den neste scoringen. Viljar Fiske Kvande utnyttet en stor feil i Orkiaforsvaret, og angrepsspilleren pirket inn sitt andre for kvelden alene med keeper Meidal. Det stod 0-3, noe som var et meget godt resultat for et effektivt bortelag. Veien til poeng for Orkla var lang med knappe halvtimen igjen å spille. Etter 70 minutter fikk Orkla en scoring annullert. Surnadal lå godt i sitt forsvarsspill, og de var vanskelige å bryte ned.

0956EF7A 286D 43F6 8267 D16951E0ECC5

Orkla fikk nok en scoring annullert for offside før reduseringen kom etter 86 minutter. En lang ball havnet i beina på innbytter Emil Solemsløkk Lynum. Lynum satte ballen trygt i mål. Et lite håp om poeng bie tent, men dessverre kontrollerte Surnadal inn en trygg seier.

Orkla har må hatt to hjemmekamper uten den gode offensive flyten. På tabellen er det likevel jevnt. Orkla må bare jobbe på videre utover vårsesongen i jakten på gode prestasjoner og poeng i Norsk Tipping - ligaen.

Søndag 26. mai spiller Orkla borte mot Mosjøen. Kampstart på Kippermoen er klokka 16.30