Orkla vant i solskinnet på Orkla Sparebank stadion

14/06/2023

BC8565D5 A7F5 4E41 960E 0673ADCCAB77

Orkla kvinner stod med ni strake seire før onsdagens kamp hjemme mot Fosen på Orkla Sparebank stadion. Fosen kom til kampen etter flere gode prestasjoner i det siste. Bortelaget hadde blant annet slått Strindheim 2 og Selbu med klare sifre de siste ukene.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

D68BC02F A783 40D7 ADC7 E995F410E200
Orkla styrte kampen fra start i solskinnet på Orkla Sparebank stadion. Hjemmelaget slet likevel med å trenge gjennom et kompakt Fosen-forsvar. Etter knappe halvtimen skulle det lykkes for Orkla. Venstrekant Mari Lian satte et frispark lavt i mål fra rundt 20 meter. Målet ga økt trygghet for hjemmelaget som scoret to mål til før pause. Aida Rønning Remnes økte til 2-0 på et skudd inne i 16-meteren. Ballen glapp mellom bena på Fosen sin keeper. Line Hoel Fossmo satte inn 3-0 da hun rundet keeper like før pause. Et effektivt Orkla-lag gikk til halvtid med 3-0. Den bakre fireren til hjemmelaget, med Astrid Larssen Volden i spissen, hadde god kontroll på de offensive tilløpene til Fosen.

A2D60C0E 8648 4432 B5CA A318BC9FEC9B

Den andre omgangen startet mye jevnere enn den første. Fosen fikk løftet laget høyere i banen, og de kom til flere halvsjanser. Etter 53 minutter kom reduseringen på ettertrykk etter en dødball. Reduseringen skapte ny spenning i kampen. Orkla gjorde flere bytter, og klarte etter hvert å få et nytt initiativ i kampen.

D7C1CC9D 7982 4E55 B505 9F546D0CD271

Etter 71 minutter økte Orkla til 4-1. Et innlegg fra Ida Fossvoll Røen havnet på foten til Tiril Fagerholt Bakke, som på hel volley plasserte ballen i hjørnet.

4AD0B71E C2F2 428F A755 64F8EF35D500
Få minutter senere scoret Line Hoel Fossmo sitt andre for kvelden, etter et flott forarbeid av Julie Skaugen Runhaug. Kampen var avgjort, men Orkla kjørte på videre. Mari Lian økte til 6-1 da hun dro seg forbi en Fosen-forsvarer inne i 16-meteren. Hanna Olavsdotter Øklend satte inn 7-1 på et langskudd etter 84 minutter.

Det ble en ny trygg og god seier til Orklas kvinnelag, som nå har ti strake 3-poengere i årets 4. divisjon. Kampen endte 7-1,

Orkla kvinner har nå igjen en kamp i årets vårsesong. Kampen spilles søndag 18. juni borte mot Trond.

Oversikt over Orkla avdeling i 4. divisjon ser du her.