Orkla vant mot Mosjøen på bortebane

26/05/2024

IMG 164
Orkla har hatt noen tunge tap i Norsk Tipping -ligaen de siste ukene. Søndag tok Arnstein Røen og hans mannskap turen til Mosjøen for å møte et av de andre lagene på nedre halvdel av tabellen i 3. divisjon. Mosjøen tok et sterkt bortepoeng i Rana 16. mai. Søndagens hjemmelag lå likevel på sisteplass i divisjonen med sine to poeng. Orkla på sin side lå på 11. plass med sju poeng. Med seier på Kippermoen gress ville Orkla få en god luke til Mosjøen på tabellen(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

IMG 166
Orkla kom best i gang på det isbrente gresset i Mosjøen, og bortelaget etablerte seg inne på Mosjøens halvdel i innledningsminuttene. Det var likevel Mosjøen som fikk kampens første store sjanse etter sju minutter. Hjemmelaget kom til en fri avslutning foran Orklamålet, men Erik Hansen Meidal reddet mesterlig med bena. Orkla hadde bra defensiv kontroll utover omgangen, men verken Orkla eller Mosjøen klarte å ta et klart initiativ i kampen. Etter 20 minutter fikk hjemmelaget en scoring annullert for offside. Dette var årets første seriekamp på Kippermoen gress, og underlaget bar preg av en kald og frossen vinter. Mosjøen lå lavt i banen, og satset på hurtige overganger etter gjenvinning.

IMG 168
Orkla var det beste laget utover omgangen, og bortelaget kom til to store muligheter. Emil Eker Haugen fikk en bra sjanse på ettertrykk etter corner. Midtstopperen til Orkla headet rett på Mosjøens keeper. Noen minutter senere hadde Ole Løkken et godt forsøk på frispark. Rett før pause tok Orkla ledelsen. En corner fra venstre endte med klabb og babb foran Mosjøenmålet, og til slutt endte ballen i nettet etter noe som så ut som et selvmål. Orkla gikk til pause med en fortjent ettmålsledelse.

IMG 0170
Orkla startet den andre omgangen med solid forsvarsspill. Mosjøen måtte fram i angrep, men hjemmelaget skapte veldig lite foran målet til Erik Hansen Meidal. Midt i omgangen ble situasjonen enda vanskeligere for et presset hjemmelag. Espen Grøset laget et frispark til Mosjøen, og en frustrert Jacob Reinfjell fektet med hånda mot Grøset. Dommer og assistentdommer var nok usikre på hva de skulle gjøre, men de endte med å vise ut Reinfjell. Orkla skulle spille en halv omgang i overtall, noe de ikke har mestret så godt tidligere i sesongen.

IMG 0171

Kort tid etter utvisningen fikk innbytter Emil Solemsløkk Lynum en stor sjanse da han satte ballen i stolperota på en avslutning fra venstre. Marcus Gunnarsen fikk så en bra mulighet for Mosjoen, men den ene av artist-tvillingene satte headingen over målet til Orkla. Kristian Blåsmo Haugbjørg fikk en mulighet til å avgjøre kampen etter 80 minutter. Alene foran målet til Mosjøen skjøt Haugbjørg ballen rett i bena på keeper.

Fem minutter før slutt fikk Mosjøen et nytt rødt kort. Kristian Blåsmo Haugbjørg var på tur gjennom på venstresiden. Haugbjørg fikk en dytt som førte til dagens andre gule kort for Mosjøens Blazej Cyfert. Orkla avsluttet kampen 11 mot 9, og alt handlet om å sikre de tre poengene. Gaute Mjønestrø ble spilt gjennom av Ole Løkken på overtid, men avslutningen gikk i tverrliggeren. Kampen endte med seier 0-1 til Orkla.

Dette var en meget viktig og fortjent seier for Orkla på bortebane. Seieren førte Orkla nærmere midten av tabellen i Norsk Tipping-ligaen, men det er fortsatt jevnt mellom lagene på nedre halvdel i divisjonen.

Neste kamp for Orkla er hjemme mot Lillestrøm 2 lørdag 1. juni. LSK 2 slo Surnadal hjemme søndag. Kampstart er så tidlig som 12.30. Møt opp på Orkla Sparebank stadion!