20/03/2022

Orkla møtte Buvik til NM-kamp på DaTel Arena søndag. Dette var årets første tellende kamp for John Pelu og hans mannskap. Orkla var store favoritter mot et noe skadeskutt Buvik-lag, selv om også OFK hadde flere spillere ute med skade(bilder: Skjermdump Avisa ST).

Slik stilte Orkla i søndagens kvalifiseringskamp i NM
Keeper: Even Rønningsbakk
Forsvar: Sander Halvorsen, Henrik Tessem Blomseth, Knut Kåre Brøndbo, Espen Grøset
Midtbane: Tobias Forbord Bergsrønning, Ole Løkken, Pål Fredrik Simonsen, Vidar Røttereng, Håkon Sanden
Angrep: Martin Hoff Harsvik

Reserver: Håkon Lilleås Næss, Emil Eker Haugen, Jørgen Krogstad, Tor Egil Johansen, Samuel Vattengård, Sondre Ysland, Eirik Johansen Forbord, Lars Dybdahl, Kristian Blåsmo Haugbjørg

Buvik Orkla 200322 01
Det ble en jevn start på kampen i Buvika, med få muligheter foran de to målene. Utover i 1. omgang fikk Orkla et initiativ i banespillet, uten at bortelaget klarte å skape de store sjansene. Nykommer Vidar Røttereng fra Meldal fikk en bra mulighet på et langskudd etter drøye 20 minutter. Skuddet fra Røttereng gikk over målet til Buvik-keeper Håkon Buhaug Folstad. Samme Røttereng fikk en ny skuddmulighet få minutter senere, men da ble skuddet blokkert av Buvikforsvaret. Orkla fikk til en del småspill på venstresiden ved Ole Løkken og Håkon Sanden, men slet med å bryte ned hjemmelaget. Utover i omgangen jevnet spillet seg ut. Buvik kom på noen visitter i 16-meteren til Orkla, men de fikk aldri satt Even Rønningsbakk på de store prøvene.

Buvik Orkla 200322 03
Orkla tok ledelsen etter 34 minutter. Ole Løkken tok med seg ballen framover midt i banen og prøvde en vegg med Vidar Røttereng. Ballen havnet ute på høyresiden hos Tobias Forbord Bergrønning. Bergsrønning spilte en kort ball inn mot Løkken som kom på løp. Fra en trang posisjon litt ute til høyre satte Ole Løkken ballen i det lengste hjørnet. Etter scoringen holdt Orkla trykket oppe. Tobias Forbord Bergsrønning skapte en god mulighet, men ingen Orkla-spillere var på plass for å sette innlegget i mål. Bergsrønning fikk selv en veldig stor mulighet rett før pause. Ole Løkken spilte ballen gjennom på nydelig vis, Bergsrønning rundet keeper, men ballen ble reddet unna av en Buvikforsvarer. Rett etter kom Tobias Forbord Bergsrønning på et nytt løp bak Buvikforsvaret. I en duell med Christian Sommerschild ble Bergsrønning felt. Sommerschild fikk det røde kortet av dommer Mats Thorsø Hansen. Orkla kunne gå til pause med ledelse 1-0, og med visshet om at de skulle spille 2. omgang med en spiller mer.

Buvik Orkla 200322 06
Orkla gjorde et bytte i pausen. Kristian Blåsmo Haugbjørg kom inn for Tobias Forbord Bergsrønning. Andre omgang startet på best mulig vis for Orkla FK. Vidar Røttereng vant ballen i midtbaneleddet og spilte gjennom venstrekant Pål Fredrik Simonsen. Simonsen var trygg alene med keeper Folstad. Innen minuttet var godt av andre omgang stod det 0-2. Orkla hadde full kontroll på kampen, og skapte flere sjanser. Høyreback Sander Halvorsen kom til en god mulighet etter 53 minutter, men keeper Folstad reddet. Etter timen spilt i Buvika leverte Ole Løkken en ny flott pasning som åpnet forsvaret til hjemmelaget. Pål Fredrik Simonsen klarte ikke å sette inn sitt andre for dagen. Trykket fortsatte utover omgangen, og Simonsen var en av flere som fikk nye muligheter til å score. Midt i omgangen gjorde Orkla et nytt bytte. Eirik Johansen Forbord kom inn for kaptein Håkon Sanden.

Buvik Orkla 200322 07
Orkla fortsatte å ha kontroll på kampen. Bortelaget skapte flere gode muligheter. Blant annet fikk Sander Halvorsen en ny god mulighet etter et godt løp av Kristian Blåsmo Haugbjørg på høyresiden. Mot slutten av kampen kom Sondre Ysland, Emil Eker Haugen og Samuel Vattengård inn for Orkla. For Eker Haugen var det første kamp etter lang tid ute med skade. Det ble ny spenning i kampen da Buvik fikk straffe etter 87 minutter. Simon Eid Bjørset scoret sikkert. Kampen ebbet ut med seier 1-2 til Orkla, som dermed er videre i cupen.

Gjennomføringen av NM er litt spesiell, ettersom kvartfinalene for NM 2021 spilles nå i helga.