Rana vant - viktig kamp mot Verdal

15/06/2024

IMG 9680
Søndag fikk Orkla besøk av Rana i Norsk Tipping-ligaen. Det var en ny mulighet for Orkla til å måle krefter mot et topplag i 3. divisjon. Rana er en av opprykkskandidatene, men det har ikke gått bare på skinner for søndagens bortelag. Rana hadde tatt 20 poeng på 10 kamper, og lå på 3. plass på tabellen. Orkla stod med 13 poeng, og OFK var med det på 9. plass i Norsk Tipping-ligaen. Fjorårets kamp mellom lagene på Orkla Sparebank stadion var forhåpentligvis glemt. Nå hadde Orkla en ny mulighet til å ta poeng mot et av de beste lagene i avdelingen.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

Rana var det beste laget i den første omgangen, selv om Orkla stod bra defensivt i innledningen. Etter 21 minutter fikk Rana straffe da de spilte seg gjennom sentralt i banen. Nikolai Aas scoret sikkert. Få minutter senere økte Rana til 0-2, også denne gang på dødball. Hannes Bordal headet ballen i mål etter corner. Ole Løkken hadde Orklas største mulighet i omgangen da han kom alene med Ranas keeper. Løkken traff ikke skikkelig med venstrefoten, og keeper reddet skuddet fra skrått hold. Orkla var også nær å få straffe da Martin Harsvik løp inn i Ranas keeper. Dommeren lot spillet gå, til store protester fra Orkla-laget. Det stod 0-2 til pause.

IMG 9682

Orkla kom godt i gang i andre omgang, og hjemmelaget skapte flere brukbare muligheter i starten. Deretter tok Rana over igjen som det mest skapende laget. Orkla gjorde det ved flere anledninger vanskelig for seg selv i det oppbyggende spillet, og Rana fikk gunstige brudd. Utover omgangen strevde Orkla med å få laget oppover i banen.

IMG 9683

Like før slutt økte Rana til 0-3, som ble sluttresultatet. Det ble en fortjent seier til bortelaget på Orkla Sparebank stadion.

Lørdag 22. juni spiller Orkla en viktig kamp borte mot Verdal. Det blir Orklas siste kamp før sommerpausen.