RBK 2 ble for sterke for Orkla

14/05/2023

IMG 6397
Orklas herrelag i 3. divisjon spilte en ny tøff bortekamp søndag, da RBK 2 var motstander i sola på SalMar-banen i Trondheim. Orkla har hatt en vanskelig start på årets sesong i Norsk Tipping-ligaen, med kamper mot flere av topplagene i divisjonen. Søndagens kamp ble også en resultatmessig nedtur for det unge Orkla-laget. RBK 2 vant 5-0. Alle målene kom i løpet av kampens første 60 minutter. A-lagsspiller Oskar Aga stod for to av målene til hjemmelaget, det ene på et brassespark.

Orkla kom dårlig ut i kampen på SalMar-banen. Allerede etter seks minutter scoret RBK2 på en corner. I perioden etter scoringen var Orkla bra med i kampen. Det kunne fort kommet en utligning, men som så ofte før denne sesongen var det vanskelig for OFK å få ballen i mål. I stedet for utligning kom nok en scoring for RBK-rekruttene. Til pause var det 3-0 til RBK 2. Hjemmelaget økte til 4-0 og 5-0 før timen spilt på SalMar-banen. Kampen var avgjort. Begge lagene byttet en del mot slutten av kampen, og det ble ingen flere mål.

Orkla burde slått Mosjøen tidligere i vår, i en kamp som endte 0-0. I tillegg skulle OFK tatt poeng i bortekampen mot Steinkjer, en kamp som endte med tap 4-3. I de øvrige kampene til nå denne våren har Orkla vært sjanseløse på poeng. Nå kommer en kjærkommen seriepause for Orklas herrelag, før det starter på igjen i slutten av mai. Før sommeren venter kamper mot mange av de andre lagene på nedre halvdel av tabellen. Orkla må gå for seier mot lag som Tiller, Trønder-Lyn, Verdal og Kolstad. I tillegg er det fullt mulig å hente poeng hjemme mot Rana. Bortekampen mot Bodø/Glimt 2 avhenger mye av mannskapet til de gule fra Aspmyra. Poeng i kampen mot Strindheim vil være en positiv bonus.

Neste seriekamp for Orkla er Tiller hjemme 29. mai. Orkla slo Tiller i NM tidligere i vår. Før kampen mot Tiller kommer Levanger til Orkla Sparebank stadion. 1. runde i NM spilles onsdag 24. mai.

Det mest positive for Orkla er av avstanden oppover på tabellen i Norsk Tipping-ligaen er liten. Det er bare tre poeng opp til Verdal som er på trygg plass i divisjonen. Oversikt over kamper og tabell i 3. divisjon ser du på NFF sine sider.

Velkommen til cupkamp 24. mai! Da kommer et ubeseiret Levanger til Orkla Sparebank stadion!