God sesongstart for OFK kvinner

13/04/2023

C47144F1 B612 4861 8302 179F9768DBBD

Orklas kvinnelag i 4. divisjons hadde sin serieåpning torsdag mot Charlottenlund 2 i Idrettsparken på Orkanger. Lars Johan Vattengård tok på som trener for kvinnelaget før årets sesong. Vattengård og laget har i løpet av våren fått testet kampformen gjennom deltakelse i Adressacupen. Kampene der har gitt en del svar på hvordan laget ligger an før seriestarten. Orkla vant mot divisjonskollegaene KIL/Hemne 2 og Sokna, mens de tapte mot 3. divisjonslaget Gimse/Melhus/Gauldal.

Orkla kunne stille med tilnærmet fulltallig tropp i den første seriekampen mot Charlottenlund 2. Store deler av troppen fra 2022-sesongen er fortsatt med. I tillegg har det kommet opp flere lovende spillere fra OFK sitt J17-lag. Keeper Ayla Elise Buzzi Latifi er tilbake i Orkla etter flere sesonger i Tiller.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

4169568E C893 428B 920A 45D133028A05
Orkla var det klart beste laget gjennom den første omgangen. Hjemmelaget skapte mange muligheter, men de var både uheldige og udyktige foran Charlottenlund 2 sitt mål. OFK tok ledelsen på et flott angrep etter 20 minutter. En opprulling i forsvaret til Orkla endte hos midtstopper Ida Ljøkelsøy, som slo en flat langpasning til venstrekant Mari Lian. Lian dro seg fri og satte inn 1-0. Utover omgangen burde Orkla økt ledelsen flere ganger. Blant annet ble Mari Lian spilt helt fri foran bortelagets mål etter et innlegg av Elisabeth Forren. Charlottenlund 2 sin keeper reddet på mesterlig vis. Pauseresultatet på Orkla Maskin Arena var 1-0, etter en omgang der svært lite skjedde foran målet til Orklakeeper Linda Anderson Stenvik.

3547EC22 553E 4935 ADE1 041D16C539C6
Den andre omgangen startet ganske jevnt med få sjanser foran begge målene. Ettersom det bare stod 1-0 var det fortsatt spenning i kampen. Orkla fikk mer ro i spillet da de fikk 2-0 etter timen spilt i Idrettsparken. Line Hoel Fossmo scoret for hjemmelaget.

E9903951 06E1 4324 9D5A 456BC088633C
Utover omgangen hadde Orkla full kontroll. Kampen endte 5-0 til OFK mot et ungt og godt kjempende Charlottenlund 2, etter at Lovise Ramvik Berg, Astrid Larssen Volden og Elisabeth Forren scoret hvert sitt mål i løpet av kampens siste 25 minutter. Flere av målene i andre omgang kom etter innlegg av Julie Skaugen Runhaug på høyrekanten. Orkla kan være godt fornøyd med seriestarten i 4. divisjon etter trygt forsvarsspill og mange sjanser skapt offensivt. Foran motstanders mål kunne nok Orklaspillerne beholdt mer ro. Med mer presisjon hadde det blitt enda flere mål denne litt vindfulle kvelden i Idrettsparken.

D8ABD255 4E6F 44FD A9E4 BFBB9209270D
Neste kamp for Orkla kvinner er borte mot Selbu torsdag 20. april. Kampen starter på Selbu kunstgress klokka 20.00. Oversikt over OFK kvinner sine kamper ser du på NFF sine sider.

PS! Bruk appen Min Fotball, og legg til Orkla kvinner som et av dine favorittlag. Møt opp og støtt laget på kampene utover sesongen!