Stor forskjell på lagene da Orkla møtte Byåsen

06/05/2023

Orkla Fotballklubb møtte Byåsen til kamp i Norsk Tipping-ligaen på Orkla Sparebank stadion lørdag. Før kampen stod bortelaget fra Dalgård med fire strake seire i vår, og 12-1 i målscore. Orkla på sin side stod med ett poeng som laget tok i forrige hjemmekamp mot Mosjøen. En ny svært tøff kamp stod altså på programmet, men Orkla gikk likevel til kampen med håp om et godt resultat.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider. Orkla spilte med sørgebånd for å hedre kvinnelagets keeper Mari Høiseth Skjølberg, som døde tidligere denne uka grunnet sykdom.

For Orkla debuterte Ådne Engelsen Aarberg fra start i 3. divisjon. Med Emil Eker Haugen ute måtte Orkla igjen komponere en ny forsvarsfirer.
OFK er inne i en tøff periode i årets sesong, med kamper mot lag som Nardo, Byåsen og RBK 2. Poeng mot noen av disse vil være et stort pluss for Orkla før sesongen går over i oppgjør mot lag som OFK normalt sett vil kjempe med på tabellen.

5A0E8D97 E742 43E1 8D5B 340CF81AFD81

Orkla kunne fått en kjempestart på kampen da Emil Solemsløkk Lynum kom alene gjennom etter ett minutt. Lynum siktet på det lengste hjørnet, men skuddet gikk utenfor. Mot topplag blir man ofte straffet når man ikke setter sjansene. Det skjedde også i lørdagens kamp. Etter to minutter fikk Brede Frøysa løpe fritt inn bak Orklas forsvar. Alene med keeper Erik Hansen Meidal scoret Frøysa sikkert. Etter 12 minutter økte Byåsen til 0-2. Igjen var Brede Frøysa målscorer, etter at han fanget opp en retur inne i Orkla-feltet.

87FDA01E 4CD9 4A63 9AED AFD6E96A5F38

Orkla hang OK med utover i omgangen, men det var fortsatt Byåsen som skapte mest. Bortelaget fant mye plass mellom leddene til Orkla, og de kom for ofte førende med ball mot et ryggende Orkla-lag. Byåsen kunne trille ball, vel vitende om at de røde fra Dalgård hadde en trygg ledelse. Etter 36 minutter satte Brede Frøysa sitt tredje for dagen. Igjen fikk han løpe fritt mellom forsvar og midtbane hos Orkla, og igjen kom han alene med Meidal i Orklamålet. Byåsen gikk til pause med en fortjent ledelse, selv om 0-3 føltes i overkant brutalt for hjemmelaget.

5E6A1D07 8977 4B1C 8765 5A5258BB3815
Brede Frøysa brukte bare to minutter av andre omgang på å øke Byåsens ledelse til 0-4. Frøysa dro seg fri inne i feltet og satte ballen høyt i mål. Nok en fin prestasjon av kampens dominerende spiller. Etter 58 minutter kom Jonas Bolkan Nordli også på scoringslisten. Samme spiller økte til 0-6 minuttet etter. For Orkla handlet det nå om å begrense nederlaget. Det ble naturlig nok mange bytter den siste halvtimen.

E51E02FA AF2A 45D7 865F 793EB190F73C
Begge lagene fikk noen muligheter mot slutten av kampen, men det ble ingen flere mål. Byåsen vant 0-6 mot Orkla på Orkla Sparebank stadion.

Orkla FK sitt lag må nullstille og se framover mot kampene som kommer. Slik det er nå er det stor forskjell på topp og bunn i Norsk Tipping - ligaen. Byåsen ser ut til å kjempe i toppen sammen med Nardo og Strindheim. Orkla må kjempe hardt for hvert eneste poeng mot de andre lagene på nedre halvdel av tabellen.

Neste kamp for Orkla er borte mot RBK 2 søndag 14. mai. Deretter venter Tiller hjemme 29. mai. Orkla slo Tiller i NM tidligere i vår. Før kampen mot Tiller kommer Levanger til Orkla Sparebank stadion. 1. runde i NM spilles onsdag 24. mai.