Topplaget Malvik for sterke for Orkla

30/05/2022

Orklas kvinnelag møtte Malvik til kamp i Adressa-ligaen på Orkla Sparebank stadion mandag kveld. Orkla tok en kjærkommen seier mot Vuku sist, mens Malvik røk på sitt første tap for sesongen mot Verdal. Malvik var favoritter i mandagens oppgjør, men Orkla kunne ta poeng på en god dag.

4D993459 CE7E 43E4 BDD5 81101C692B4F
Malvik tok tak i kampen fra start. Det første skremmeskuddet kom allerede etter få minutter da en ball traff stolpen bak Mari Høiseth Skjølberg i Orkla - målet. Etter seks minutter tok Malvik ledelsen etter ubesluttsomt forsvarsspill av Orkla. Toppscorer Linnea Myrbekk fikk gå langt inn i Orklas felt. Ballen havnet etter litt fram og tilbake hos Kristina Karlsvik som scoret. Etter 10 minutter scoret Malvik på nytt. En retur fra Skjølberg i målet gikk via et Orkla-bein og i mål. Malvik ga seg ikke med dette. Linnea Myrbekk økte til 0-3 etter 23 minutter. Spissen, som har scoret 150 mål for Malvik, scoret fra 16 meter.

80EC51F9 E1D3 4FE1 824E F65B5A316E75

Etter scoringen jevnet spillet seg ut. Orkla kom mye mer med i spillet, og kom til en del sjanser foran Malvik-målet. Med hell kunne OFK fått inn en redusering, men den kom aldri. Malvik gikk til pause med ledelse 0-3.

75360CED 53FC 4282 A238 E8DBD1A8A580
Malvik fikk en god start også på den andre omgangen. Etter få minutter økte bortelaget til 0-4. Et skudd fra Linnea Myrbekk gikk via en Orkla-spiller og i mål. Spillet var jevnt utover omgangen. Både Lovise Ramvik Berg og Tiril Fagerholt Bakke fikk muligheten til å score, men lyktes ikke.

057B3C6A 6B28 411B 824B BD9193EC26EA

Malvik kontrollerte kampen inn til en trygg seier. Etter 80 minutter økte bortelaget til 0-5 på en corner. Like før slutt økte de til 0-6 og 0-7, som ble sluttresultatet.

Orkla ble altfor passive og ubesluttsomme i kampen mot Malvik, som var mer på i duellspillet og hurtigere på overgangene. Orkla må bare glemme denne kampen, og se framover. Allerede neste uke venter en ny tøff kamp borte mot Utleira.

Det mest positive for Orkla denne kvelden var at flere andre lag i bunnen også tapte. Vuku slo Gimse. Det betyr at Orkla fortsatt har begge de to lagene bak seg på tabellen. Ranheim er også bak OFK, men de har kamper tilgode. OFK har også heng på NTNU og Vestbyen, son ligger bare tre poeng foran.